ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΤΤΟΣ

Η τέχνη της κεραμικής είναι, για τον Αντρέα Κάττο, όχι μόνο απλό καθημερινό βίωμα αλλά και αντικείμενο μακρόχρονης προσωπικής αναζήτησης. Μέσα από ατέλειωτες ώρες πειραματισμού με τον πηλό, ο ίδιος οδηγείται σε απαντήσεις αλλά και έργα που δικαιώνουν το εγχείρημα του. Πλάθοντας το πρωτόγονο υλικό με τα χέρια ή με τη χρήση τροχού, κατορθώνει να δώσει δείγματα δουλειάς που διακρίνονται τόσο για την εσωτερικότητα τους όσο και για την αισθητική τους αρτιότητα.

Φιγούρες, φόρμες, σκεύη, με διακοσμητικό ή συμβολικό χαρακτήρα, συνιστούν, μεταξύ άλλων, τη θεματολογία του. Το έργο του, πραγματεύεται κυρίως την ανθρώπινη καθημερινότητα όπως αυτή ορίζεται από τον ίδιο τον άνθρωπο, τις ανάγκες αλλά και συμπεριφορές του.

Η τέχνη του Κάττου είναι πρωτίστως ανθρωποκεντρική: στη βάση μιας πρακτικής που ο ίδιος, με ευθύνη, συνέπεια και ειλικρίνεια, ανάγει σε εκφραστική υψηλού επιπέδου.

Γεννήθηκε στη Βατυλή Αμμοχώστου το 1958. Πρωτογνώρισε την τέχνη της κεραμικής ως μαθητής της Τεχνικής Σχολής Αμμοχώστου. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κεραμικής ΟΑΕΔ Αμαρουσίου Αθηνών. Έχει παρουσιάσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Σήμερα ζει, δημιουργεί, διδάσκει και εκθέτει στο εργαστήρι του που βρίσκεται στην οδό Αγκύρας, στη Λεμεσό.

Tel.: 25343414, 99679292

Our Newsletter

Get E-mail updates about our latest shop and special offers.